De ijsbaan is
gesloten

29-11-2023

Hoe het begon

IJsbaanvereniging Lemelerveld beheert een natuurijsbaan die is opgericht op 1 aug 1981 en stelt de ijsbaan open voor recreatief ijsplezier in de winter.

Vanaf 1981 tot 1989 werd er geschaatst op de ijsbaan aan de strenkhaarsweg.

Vanaf het seizoen 1989 is de geheel nieuwe 400 meter baan aan de Punterstraat in gebruik genomen welke veel dichter bij het dorp ligt.

In 1991 werd er een ruime en verwarmde kantine gebouwd, met daarin een keuken, wc's, bestuursruimte en opslagruimte voor veegmachines en dweilwagens.
Ook kunnen bezoekers van de ijsbaan hier terecht voor heerlijke versnaperingen aan de balie.

De kantine heeft haar naam 't Schaatspunt' verkregen door middel van een oproep aan de inwoners van Lemelerveld, uit de inzendingen werd de naam 't Schaatspunt' bedacht door Annie Koggel en Willem Baarslag gekozen.

Het naambord met de naam 't Schaatspunt' dat de kantine siert is geschilderd door Hermien Schrijver.

In 2000 is er een pijpleiding aangelegd, helemaal vanaf het kanaal tot in de werkruimte van de kantine, zodat men vanuit die werkruimte de pomp kan bedienen om zo het water op de ijsbaan op pijl te houden.

In de gehele regio en zelfs ver daarbuiten staat de ijsbaan in Lemelerveld erom bekend dat de ijsbaan vaak als een van de eerste banen in de regio geopend is, en dat de ijsvloer er picobello bij ligt mede door de zorg inzet van het bestuur en de vrijwilligers.